Iako se uvijek kaže ništa nema na brzinu. E pa sad ću vas razuvjeriti jer je ovaj kolač upravo to, nastao na brzinu. To što se upravo tako pripremao ne umanjuje njegovu vrijednost, dapače, jednostavan je i fin.
U pitanju je tek nekoliko sastojaka koje trebate sjediniti, uliti nastalu smjesu u kalup i čekati da se ispeče.
Ovaj bezglutenski kolač koji zapravo nema ime bit će vam sjajan dodatak uz jutarnju kavu, ali i kao zalogaj preko dana kada osjetite potrebu da se zasladite.
Sastojci
100 g badema
150 g lješnjaka
40 g rogača
3 bjelanjka
120 g meda
kokosovo ulje
Priprema
Bademe grubo nasjeckajte. Sameljite lješnjake i pomiješajte ih s rogačem. Bjelanjke umutite u snijeg te im zatim dodajte med. Sve pripremljene sastojke pomiješajte i izlijte u kalup koji ste prethodno premazali kokosovim uljem. Ubacite u pećnicu na oko 25-30 minuta na 180 °C. I za kraj, uživajte!
Objavljeno 21.02.2019.