Na ljestvici od 1 do 5 razina obožavanja lososa kod mene je 6 (smijeh). Iako ga u većini slučajeva pripremam na tavici, za vikend je pala verzija iz pećnice.
Proces pripreme je bio pojednostavljen, ali rezultat izrazito ukusan.
S obzirom na to da je ručak trebao biti brzinski, a nismo htjeli pokleknuti da to bude razlog da pojedemo neki junk, u nastavku vam donosimo recept za losos iz pećnice koji vas neće razočarati...
Sastojci
2 komada lososa
1 crvena paprika
1 luk
4 žlice maslinovog ulja
korica limuna
himalajska sol
sezamove sjemenke
papar
Priprema
U maloj posudici pomiješate maslinovo ulje, sol papar i naribanu limunovu koricu.
Na papir za pečenje stavite 2 komada lososa i svaku stranu premažete pripremljenom marinadom.
Narezan luk i papriku na veće komade stavljajte oko lososa na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Losos posipajte sjemenkama sezama.
Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Ja uz to obično pripremim još neku bogatu sezonsku salatu. I to mi bude sasvim dovoljno za zdrav, zasitan i vrlo ukusan ručak.
Objavljeno 08.04.2019.