Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Jaje na oko zarobljeno u zdravom obruču

Svi trube o tome koliko je doručak bitan. Da, usvojili smo to, ali i činjenicu da svakodnevno trebamo i neku (zdravu) ideju, što zna biti prilično zamorno, posebno ako baš taj dan nismo nešto od volje ili pak revolucionarno opskrbljeni u hladnjaku s namirnicama.

Osobno, jako volim jaja i svjesna sam njihove važnosti u prehrani, ali ne volim ih nekako konzumirati prečesto. No, kad ih već pripremam onda se potrudim da budu s nekim "twistom" - bilo da govorimo o kombinaciji namirnica ili pak o samoj izvedbi. Ovdje sam se malo poigrala, pa probajte i vi...


Sastojci
maslinovo ulje
2 šake baby špinata
sol i papar po želji
1/2 šalice kuhanog ili konzerviranog slanutka
1 jaje
sok od limuna

Priprema
Zagrijte malo ulja na tavi i na njemu oko minutu popržite špinat dok ne povene. Začinite ga solju i paprom. Dodajte slanutak. Pažljivo vilicom zgnječite slanutak i dobro izmiješajte sve sastojke te dodajte malo limunovog soka.

U tavi potom napravite svojevrsni prsten od špinata i slanutka, a u sredini ponosno na jedan, dva, tri razbijte jaje (na oko). Pecite nekoliko minuta dok se jaje ne ispeče.

Nježno izvadite na tanjur i prvo se malo divite svojoj gastro instalaciji, pofotkajte i pohvalite se na nekoj od društvenih mreža, a onda konačno navalite. 

Objavljeno 28.10.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija