Popečci ili polpete jelo je koje je doma u bilo kojoj verziji uvijek dobro prihvaćeno. Kombinacija okusa ovdje je stvarno beskrajna, a koju god da napravite ispadne uvijek dobro.
Ovo je jedna u kojoj se isprepliću proso i feta sir. Priprema je klasično brza, a vi pritom ne morate ništa posebno raditi, samo imati strpljenja da se ovi hrskavci ispeku.
Ja sam ih neki dan radila za večeru, i sve smo ih pojeli do zadnjeg...
Sastojci
1 šalica kuhanog prosa
50 grama feta sira
4 češnja češnjaka
2 jaja
4 male rajčice
malo krušnih mrvica
sol i papar te začini po želji
Priprema
Sve sastojke osim krušnih mrvica ubacite u zdjelu i promiješajte. Potom, ubacite i mrvice te rukama oblikujte polpete na standardni oblik i debljinu.
Poslažite ih nježno na papir za pečenje, pa pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.
Uz ove superfine hrskavce možete poslužiti i kakav osvježavajući umak, ja najviše volim grčki jogurt sa svježim vlascem, ali vi možete kupiti, napraviti koji god vam paše.
Objavljeno 21.05.2019.