Leća mi nije baš namirnica koje ću se sjetiti. To se dogodi prilično rijetko. No, evo neki dan baš jesam kad sam naletjela na ovaj simpa recept u kojem upravo ona dominira.
Činilo mi se kao zgodna ideja za neku raniju večeru. Nedostajala mi je samo salata od svježih krastavaca s grčkim jogurtom, koju sam onda i napravila kad su kroketi bili gotovi.
Inače, ovi kroketi od leće su baš ukusni i hrskavi te su brzo bili gotovi. Prste smo polizali i sve pojeli.
Sastojci
1 luk
2 šalice kuhane crvene leće (dobro osušene)
1/4 šalice krupnih zobenih pahuljica
1/4 šalice bezglutenskog brašna
1 režanj češnjaka
1 žličica kurkume
himalajska sol
papar
sezamovo ulje (za luk)
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje.
U međuvremenu, na tavici na sezamovom ulju propirjajte luk, a u blenderu povežite sve ostale sastojke.
Smjesi potom dodajte i poprženi luk, pa sve još jednom izblendajte i izvadite smjesu.
Rukama oblikujte krokete i slažite ih s razmacima na papir za pečenje. Pecite oko 25 minuta. Na pola pečenja ih pola pečenja ih okrenite.
Objavljeno 21.08.2019.