Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Griz od pirovog brašna je topli jutarnji obrok u kojem ćete uživati

Griz će mi uvijek biti podsjetnik na djetinjstvo. I ovdje ne mislim samo na taj obrok kao takav, njegov miris i okus, nego na cijeli jutarnji ritual. Sestra i ja bismo ga obično jele u pidžamama ispred televizora (nekad su nam roditelji to dozvolili) gledajući "Flash Gordona".

Da, ne znam, to nam je kao klinkama bio tada najdraži film koji smo imale snimljen na video kazeti i stalno smo si ga puštale (smijeh)...

Ovaj vikend proživjela sam upravo taj scenarij, samo što je u pitanju bila verzija griza od pirovog brašna i naravno, neki drugi film...

I da, griz je najbolje jesti u pidžami! Provjerno!

Sastojci

(za jednu osobu)

300 ml mlijeka
prstohvat soli
žlica burbon vanilin šećera (ili sjemenke iz pola mahune vanilije)
50 g pirovog griza
2 žlice zobenih mekinja
2 žlice čoko Proteinella namaza
žličica mljevenih zrna kakaa (po želji)

Priprema

Stavite mlijeko u posudu, dodajte mu prstohvat soli i vanilin šećer ili sjemenke vanilije.

Kad se mlijeko malo ugrije dodajte i pirov griz pa miješajte sve dok se ne počne zgušnjavati.

Pred kraj dodajte i zobene mekinje te kuhajte neprestano miješajući do željene gustoće.

Izlijte griz na tanjur (brže će se ohladiti nego u zdjelici) i odmah na vrh stavite 2 žlice Proteinella čoko namaza te lagano promiješajte.

Pospite sve mljevenim zrnima kakaa. Jedite toplo.

Objavljeno 13.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija