U pms-u sam i da vam budem potpuno iskrena, najrađe bih pojela čips, onaj masni, slani, basic iz najvećeg pakiranja. No, to danas, a ni inače nije opcija, jer si ne želim udovoljavati u tim "jeftinim" porivima, pa sam odlučila cijelu stvar okrenuti u svoju korist. Pa eto, napravila sam ni manje ni više nego čips od jabuke, koji je, ruku na srcu, i više nego ukusan, dostojan za svrstati ga u kategoriju grickalica i vrlo jednostavan kada je u pitanju njegova priprema. Recept vam donosim u nastavku...
Sastojci
4 jabuke
1 žlica meda
sok od 1 limuna
malo cimeta
Priprema
Dobro operite jabuke, izvadite im sredinu i koštice, narežite na tanke ploškice (budite oprezni, ja sam se naravno, malo porezala). Ako niste vješti u rezanju, možda će vam u tom slučaju poslužiti i ribež, a i ploškice će biti sve jednake debljine. U zdjelici pomiješajte med, cimet i limunov.
Svaku plošku jabuke umočite u pripremljenu smjesu pa slažite u veći pleh za pečenje koji ste prethodno prekrili masnim papirom. Čips od jabuka pecite, odnosno sušite sat, do sat i pol na temperaturi od 100 °C dok ne postane hrsk hrsk hrskav.
Ohladite, poslužite i ponosno ga grickajte.
Objavljeno 28.10.2018.