Koliko česte jedete salatu, bilo za ručak ili pak za večeru? Ja često. Pritom nemam neke posebne preferencije kada su sastojci u pitanju, a cijeli scenarij uglavnom ovisi o namirnicama koje pronađem u hladnjaku.
Dakle, nije da se nešto posebno pripremam unaprijed za salatu. Takva je i ova, ali to ne umanjuje njezinu kvalitetu i okus.
Pa, ako trebate inspiraciju za neku brzinsku i zdravu salatu, onda se možete poslužiti mojom verzijom koju vam donosim u nastavku ili u komentarima podijeliti neku svoju, da i meni bude lakše idući put (smijeh). Hvala!
Sastojci
2 šake baby špinata
1/4 ljubičastog luka
1 kuhano jaje
1 žlica limunovog soka
1/2 žlice maslinovog ulja
slanina narezana na kockice
Priprema
Operite i dobro osušite baby špinat.
Narežite luk na tanke ploškice. Narežite i jaja na ploškice.
Slaninu narežite na kockice i prepržite u tavici dok ne postanu hrskave.
U zdjeli pomiješajte sve sastojke.
Zatim sve začinite limunovim sokom i maslinovim uljem te promiješajte.
Poslužite ako želite, uz neki kreker ili pak tostirani integralni kruščić.
Objavljeno 08.04.2019.