Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Evo zašto su me osvojile ove pizzette s podlogom od prosa

Ne znam za vas, ali ja sam stalno u potrazi za nekim zdravim verzijama pizza. Sve se uglavnom svodi na čarobnu formulu oko tijesta, odnosno s čime i kako zamijeniti ono klasično koje nas većinom "napuhuje".

Ovaj recept mi je sasvim slučajno šerala frendica, a ona ga je našla na Foodoris gastro blogu i rekla da joj je ispalo stvarno super te da je preukusno, a nakon toga sam se i ja odmah bacila u akciju.

Oko nadjeva se poigrajte sami jer tu nema pravila.  

Sastojci

2 šalice kratko kuhanog i odstajalog prosa
2 žlice psyllium ljuskica
1 žličica sode bikarbone
1 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
sol
+ proizvoljni prilozi za nadjev

Priprema

Proso je potrebno kuhati 10 minuta u omjeru 2:1 u korist vode. Kad je skuhano pustite ga da odstoji poklopljeno još pola sata. Stavite ga potom u blender i dodajte preostale sastojke.

Miksajte dok ne dobijete gustu smjesu koja bi trebala ličiti na ljepljivo tijesto. Ako je ljepljivo to je okej. Ne brinite!

Pripremite papir za pečenje koji ste dodatno nauljili. Tijesto oblikujte mokrim i nauljenim rukama, bit će vam lakše. Sami odlučite želite li veće ili manje pizze, odnosno deblje ili tanje. Kad ih oblikujete na plehu, stavite ih peći na 180 stupnjeva oko pola sata.

Kad vidite da je tijesto dobilo koricu, nježno ga okrenite. Pecite još kojih 20 minuta tu drugu stranu. Kad tijesto postane hrskavo izvadite ga iz pećnice i krenite s nadjevom. Ja sam u tom slučaju ostala vjerna klasici, ali sve opcije su dobrodošle.

Tako nadjevene pizzette vratite u pećnicu na još 5 minuta. Nakon toga one su spremne za posluživanje i maksimalnu uživanciju. 

Objavljeno 20.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija