Gladni ste, u žurbi ste i jede vam se pizza? Ne želite da opcija bude odlazak u pekarnicu ili neku pizzeriju.
Pa, to se da lako srediti sve u vašu korist. Imam recept za najbrže tijesto za pizzu, koje se ne mora dizati, a koje je spremno za kojih desetak minuta.
Jedino u čemu trebate biti brzi na okidaču jest nadjev koji želite ili bolje rečeno, imate u hladnjaku.
Pa, evo ja sam baš u žurbi i jede mi se pizza. Zato, žuuurim....
Sastojci
200 g pirovog bijelog brašna
200 g jogurta
himalajska sol
1 prašak za pecivo
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U posudu stavite brašno, jogurt, prašak za pecivo i sol te promiješajte dok se ne formira tijesto. Budite u tome sutrajni dok ne dobijete homogenu smjesu.
Na pobrašnjenu površinu stavite smjesu i mijesite tijesto dok ne postane glatko i mekano.
Dobiveno tijesto raspolovite na dvije kugle (ili više njih) i valjkom razvaljajte u pizzu.
U protvan stavite papir za pečenje, pobrašnite ga i na njega stavite tijesto za pizzu. Budite kreativni u nadjevu, mogućnosti je bezbroj.
Pecite je oko 10 minuta.
Objavljeno 12.05.2019.