Jako volim roštilj i sve s roštilja. Pritom ne mislim samo na hranu nego na taj cijeli ritual okupljanja društva, pripreme, mirisa i svega popratnog.
No, s obzirom na to da je zima i da roštilj nije opcija, prošli vikend odlučila sam se na samo djelomično iskustvo - barem pripremiti pileće ražnjiće na grill tavici.
Ovaj put sam se odlučila za malo egzotičniju varijantu koju inače ne prakticiram, ali mi je definitivno otkriće. Recept sam pronašla online, malo ga modificirala i evo ga...
Sastojci
3 nasjeckana fileta pilećih prsa
1/2 šalice pilećeg temeljca
3 žlice soka od naranče
1 šalica soja sosa
1/2 žličice naribanog đumbira
1/2 žličice češnjaka u prahu
1 nasjeckana glavica luka
1 nasjeckana crvena paprika
1/2 nasjeckanog ananasa
1 žlica nasjeckanog peršina
štapići za ražnjiće
Priprema
U zdjeli pomiješajte pileći temeljac, sok od naranče, soja sos, đumbir i češnjak. Piletinu prelijte smjesom i pustite da stoji u hladnjaku 2 do 4 sata.
Kad se piletina dovoljno marinirala na štapiće naizmjenice slažite luk, papriku, piletinu i ananas. Pecite nekoliko minuta na grill tavici.
Pospite svježim peršinom prije posluživanja. Finooo!!!
Objavljeno 22.01.2019.