Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Domaći namaz od patlidžana odličan je snack kad vam navrate prijatelji

Ako vam treba neka zamjena za one mliječne namaze ili paštete, predlažem da napravite ovaj od patlidžana. Odlično će se slagati s brusketima, krekerima ili kakvim pogačicama, a super je i u funkciji snacka kad radite neka kućna okupljanja i potreban vam je konkretan, ali efektan zalogaj na koji nitko neće ostati imun.

Sastojci

1,5 kg patlidžana
1 žličica soli
1/4 žličice papra
100+30 ml maslinovog ulja
4-5 režnja češnjaka
1 vezica svježeg peršina
malo ljute paprike (ali, po želji)


Postupak

Patlidžan razrežite na polovine i posložite u pleh na papir za pečenje. Meso patlidžana zarežite unakrsno nožićem kako bi vam ga poslije bilo lakše sastrugati od kože.

Posolite i popaprite meso patlidžana te poprskajte s 30-ak ml maslinovog ulja. Pecite u pećnici na 200°C oko 30-40 minuta.

Dok se patlidžan peče, narežite sitno češnjak i peršin.

Pečeni patlidžan ostavite malo da se ohladi, pa žličicom sastružite meso patlidžana s kore. Ako nema velikog otpora, znači da je patlidžan pečen do kraja. Ako se teško skida s kože, znači da mu je trebalo još malo vremena, pa sad znate za drugi put (smijeh).

Na 100 ml ugrijanog maslinovog ulja kratko propržite češnjak, dodajte meso patlidžana, pa prodinstajte zajedno 5-10 minuta uz povremeno miješanje. Maknite s vatre, pa dodajte peršin.

Prebacite sve u jednu posudu i tretirajte štapnim mikserom. Ne mora biti skroz glatko, ok je i ako ostane neki komadić.

Ostavite da se namaz ohladi do sobne temperature, prebacite u odgovarajuću posudicu s poklopcem i pohranite u hladnjak. A kad ogladnite, domaći namaz od patlidžana je spreman da ga namažite na kakav prepečenac, kreker ili pogačicu. Uživajte.

Objavljeno 02.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija