Ima li išta bolje od toga da si doma sami napravite peciva? Taj miris, taj okus, taj ponos, taj prvi griz nakon što ih pripremite. Neopisivo, jel da?
E sad, ako u to ubacite još neki mali pomak, kao što je recimo ovaj recept - da to budu peciva od mrkve s kokosovim brašnom, sigurno ćete pomisliti kako ste nadmašili sami sebe.
Tako je i bilo i meni nakon što sam prvi put radila ova peciva i ostala oduševljena.
Sastojci
2 žlice kokosovog brašna
2 naribane mrkve
5 jaja
1 kiselo vrhnje
2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
žličica himalajske soli
žličica sode bikarbone
žlica maslinovog ulja
Priprema
Jaja istucite s maslinovim uljem, brašnom i vrhnjem pa dodajte lan, začine, sodu i naribane mrkve.
Smjesa bi trebala biti jako gusta (možete je zgusnuti i psyllium prahom).
Na papir za pečenje stavite hrpice guste smjese i na 200 stupnjeva pustite da se dignu, pa smanjite na 180 i pecite 15 minuta.
Objavljeno 02.09.2019.