Ova vjerojatno najpoznatija američka salata svoje mjesto odavno pronalazi i na našim stolovima. Razlog je njen okus koji se odlično kombinira s različitim vrstama mesa, a posebno dobro paše uz hamburgere, a nerijetko se stavlja i izravno u njih.
U izvornoj verziji glavnu riječ vodi majoneza, no ovo je njena zdravija inačica koja eto bez majoneze funkcionira savršeno. Kako biste se i sami u to uvjerili donosim vam recept u nastavku. Isprobala sam ih više koje sam pronašla online, no ovaj mi je trenutno najveći favorit...
Sastojci
1 šalica kupusa
1 šalica crvenog kupusa
1 šalica mrkve
1 kisela jabuka
2-3 žlice jogurta
60 ml vrhnja od zobi
1 žličica senfa
himalajska sol
Priprema
Povrće i voće narežite na trakice te stavite u posudu i pomiješajte s vrhnjem, jogurtom, senfom te začinite po želji.
Stavite malo u hladnjak i poslužite hladno.
Ja coleslaw obično jedem uz kakve popečke ili polpetice, a ova light verzija baš nekako paše.
Objavljeno 05.02.2019.