Zdrave pahuljice s provjerenim sastojcima ono je što svi volimo.
Ako ste skloni njihovoj kupovini, možda biste trebali probati varijantu da ih pripremite kod kuće jer to sigurno možete i bit ćete puno sretniji nakon obroka.
I da, vaša granola neće sadržavati dodane šećere ili aditive kao one kupovne, a sve sastojke sami ćete odabrati.
No, danas je na redu ona u kojoj glavnu ulogu igra čokolada.
Sastojci
300 g zobenih pahuljica
3 žlice kakaa u prahu
1 žlica sjemenki sezama
100 g čokolade za kuhanje
100 g meda
1 žlica bademovog maslaca
50 ml maslinovog ulja
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 °C i stavite na opciju ventilatora. Pripremite pleh i na njega položite papir za pečenje.
U jednoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, kakao, sjemenke sezama i čokoladu za kuhanje koju ste sitno nasjeckali.
U drugu posudu stavite grijati maslinovo ulje, med i bademov maslac.
Kad se rastope mokre sastojke potom dodajte smjesi zobenih pahuljica..., pomiješajte pa smjesu stavite u pleh i utisnite te poravnajte na papiru.
Pecite 30 minuta pa još malo promiješajte i ostavite koju minutu.
Gotovu granolu pohranite i čuvajte je u staklenci.
Objavljeno 31.03.2019.