Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Chapati - preukusne indijske pogačice koje se jednostavno pripremaju

Ne znam koja je to točno veza između chapatija i mene, ali kad ih vidim servirane na stolu ne mogu ih prestati jesti. Naime, prijateljica koja nas redovito zove na večere već zna da što god pripremala da chapati mora biti na meniju, barem kao predjelo ili dodatak uz neko od jela.

Zapravo se radi o pogačici koja je u Indiji praktički sinonim za naš kruh i nezaobilazan im je dio obroka. Ono što je super jest da ne sadrži kvasac.

Prije nekoliko dana konačno sam se i ja odvažila napraviti ih doma, prijateljica mi je udijelila svoj recept, a s obzirom na to da sam i vidjela kako se priprema nije mi bilo problem krenuti u samostalnu akciju. Evo i recepta... 

 

Sastojci

250 g integralnog brašna
150 ml mlake vode
1/2 žličice soli
3 žlice maslaca

Priprema

U većoj posudi promiješajte sol i brašno. Polako dolijevajući vodu zamijesite mekano tijesto.

Na ravnoj površini mijesite tijesto oko 6-8 minuta dok ne postane glatko i čvrsto. Poprskajte ga s malo vode, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji pola sata.

Kada je tijesto spremno ponovno ga izmijesite i oblikujte 12 kuglica. U međuvremenu stavite grijati tavu na umjerenu vatru.

Pospite chapatije malo brašnom i izvaljajte u krugove promjera oko 15 cm. Uklonite višak brašna sa chapatija i jedan po jedan pecite na zagrijanoj tavu.

Kada se na površini chapatija pojave bijeli mjehurići i krajevi se počnu dizati, okrenite ga hvataljkama i pecite s druge strane. Kada se i na drugoj strani dogodi isto te pojave zlatno-smeđe točkice, ponovno ga prevrnite.

Sada chapati pritisnite s lopaticom za vađenje po cijeloj površini dok se ne napuhne poput loptice.

Chapati namažite maslacem i poslužite ga dok je još topao uz jelo.

Objavljeno 16.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija