Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Brzo, fino i malo slatko: pečena piletina marinirana u medu i senfu

S obzirom na to da mi je piletina kao takva nekako omiljeno meso i najčešće je doma pripremao, s druge strane, postala mi je nekako baš dosadna. Da se izbavim iz te "pileće kolotečine" (smijeh) stalno sam "prisiljena" pripremati je na neke malo inovativnije načine.

S druge strane, nisam si željela komplicirati život, poanta cijele priče je da je samo malo drugačije začinim i "promijenim" okus.

Ovaj put odluka je pala na kombinaciju senfa i meda (ako volite slatkast okus kao ja). U biti, priprema je vrlo jednostavna, sve sastojke sigurno imate doma i na kraju cijele balade, dobijete jedan malo ekstravagantniji ručak koji ćete sigurno cijeniti.

Sastojci

4 komada očišćenih pilećih prsa
120 g meda
120 g senfa (nekog profinjenog)
1 žličica suhog bosiljka
1 žličica sušene paprike
malo žličice svježe nasjeckanog peršina
himalajska sol i papar po želji

Priprema

Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Meso posolite i popaprite meso. Posudu za pečenje lagano premažite maslinovim uljem. U posudici pomiješate sve ostale sastojke: med, senf, bosiljak, papriku i peršin.

S otprilike pola preljeva namažete piletinu. Pecite je 30 minuta. Ponovno premažite piletinu s ostatkom preljeva i pecite dodatnih 10-ak minuta.

Servirajte je uz željeni prilog. Kod mene je to obično neka raskošna salata sa svim i svačim. Obožavam matovilac (smijeh). 

Objavljeno 30.01.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija