S obzirom na to da mi je piletina kao takva nekako omiljeno meso i najčešće je doma pripremao, s druge strane, postala mi je nekako baš dosadna. Da se izbavim iz te "pileće kolotečine" (smijeh) stalno sam "prisiljena" pripremati je na neke malo inovativnije načine.
S druge strane, nisam si željela komplicirati život, poanta cijele priče je da je samo malo drugačije začinim i "promijenim" okus.
Ovaj put odluka je pala na kombinaciju senfa i meda (ako volite slatkast okus kao ja). U biti, priprema je vrlo jednostavna, sve sastojke sigurno imate doma i na kraju cijele balade, dobijete jedan malo ekstravagantniji ručak koji ćete sigurno cijeniti.
Sastojci
4 komada očišćenih pilećih prsa
120 g meda
120 g senfa (nekog profinjenog)
1 žličica suhog bosiljka
1 žličica sušene paprike
malo žličice svježe nasjeckanog peršina
himalajska sol i papar po želji
Priprema
Prvo zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Meso posolite i popaprite meso. Posudu za pečenje lagano premažite maslinovim uljem. U posudici pomiješate sve ostale sastojke: med, senf, bosiljak, papriku i peršin.
S otprilike pola preljeva namažete piletinu. Pecite je 30 minuta. Ponovno premažite piletinu s ostatkom preljeva i pecite dodatnih 10-ak minuta.
Servirajte je uz željeni prilog. Kod mene je to obično neka raskošna salata sa svim i svačim. Obožavam matovilac (smijeh).
Objavljeno 30.01.2019.