Nekad se poželimo one jednostavne, ali konkretne večere koja od nas ne potražuje puno vremena, namirnica i pripreme, ali je opet s druge strane kalorijski prihvatljiva i ukusna.
Ovo je upravo jedno takvo jelo koje može proći i kao predjelo, ali i glavno jelo, ovisno o kojoj je prigodi riječ. A ako volite feta sir, onda će vam u ovoj verziji biti još draži.
Kako pripremiti ovaj vegetarijanski i usudim se reći mediteranski zalogaj doznajte u nastavku...
Sastojci
400 g feta sira
400 g cherry rajčica
velika crvena paprika (200-250 g)
100 g sitnih crnih očišćenih maslina
2 žličice origana
pola žličice soli (oko 2 g)
30-35 ml maslinovog ulja
svježi peršin za posipanje
proizvoljni dodaci: luk, ljuta papričica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Blago nauljite vatrostalnu posudu. Fetu podijelite na ploškice debljine oko 1,5 - 2 cm i stavite u posudu ostavljajući prostor između.
Pripremite povrće. Narežite rajčice na polovine ili na četvrtine ako su krupnije. Nasjeckajte papriku na kraće trakice, a masline podijelite uzdužno.
Stavite povrće u posudicu, posolite, dodajte origano i maslinovo ulje (ostavite dio za prelijevanje kad jelo bude pečeno). Sve izmiješajte i stavite ga između i po samim ploškicama feta sira.
Pecite sve skupa 20-25 minuta dok povrće ne omekša. Feta će biti divno mekana i kremasta, ali se neće istopiti.
Gotovo jelo poškropite ovlaš maslinovim uljem i pospite svježim peršinom. Poslužite uz krekere.
Objavljeno 09.11.2018.