Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Brza vegetarijanska večera zbog koje ćete feta sir voljeti još više

Nekad se poželimo one jednostavne, ali konkretne večere koja od nas ne potražuje puno vremena, namirnica i pripreme, ali je opet s druge strane kalorijski prihvatljiva i ukusna.

Ovo je upravo jedno takvo jelo koje može proći i kao predjelo, ali i glavno jelo, ovisno o kojoj je prigodi riječ. A ako volite feta sir, onda će vam u ovoj verziji biti još draži.

Kako pripremiti ovaj vegetarijanski i usudim se reći mediteranski zalogaj doznajte u nastavku... 

Sastojci

400 g feta sira
400 g cherry rajčica
velika crvena paprika (200-250 g)
100 g sitnih crnih očišćenih maslina
2 žličice origana
pola žličice soli (oko 2 g)
30-35 ml maslinovog ulja
svježi peršin za posipanje
proizvoljni dodaci: luk, ljuta papričica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. Blago nauljite vatrostalnu posudu. Fetu podijelite na ploškice debljine oko 1,5 - 2 cm i stavite u posudu ostavljajući prostor između.

Pripremite povrće. Narežite rajčice na polovine ili na četvrtine ako su krupnije. Nasjeckajte papriku na kraće trakice, a masline podijelite uzdužno.

Stavite povrće u posudicu, posolite, dodajte origano i maslinovo ulje (ostavite dio za prelijevanje kad jelo bude pečeno). Sve izmiješajte i stavite ga između i po samim ploškicama feta sira.

Pecite sve skupa 20-25 minuta dok povrće ne omekša. Feta će biti divno mekana i kremasta, ali se neće istopiti.

Gotovo jelo poškropite ovlaš maslinovim uljem i pospite svježim peršinom. Poslužite uz krekere.

Objavljeno 09.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija