Koliko volite wok od 1 do najviše na svijetu. Ja ga stvarno obožavam, a kad tome pridodam i da je brzo gotov, stvar odmah postaje bolja.
Ovo je jedna vege verzija, a vi svemu možete pridružiti bilo koje povrće ili sastojak koji vam odgovara.
Ja sam išla na basic varijantu jer mi je to sadržaj hladnjaka u tom trenu dopuštao.
Uz tv seriju koju pratim ovo je bio bonus u kojem sam beskrajno uživala.
Sastojci
150 g rižinih rezanaca
2 žlice soja sos bez glutena
1 manji luk
100 g šampinjona
1 tikvica
1 veća mrkva
kokosovo ulje
Priprema
Stavite veću količinu vode da provrije, a u međuvremenu povrće narežite na trakice.
U dobro zagrijan wok na malo kokosovog ulja stavite luk da se prži. Miješajte čitavo vrijeme.
Kad je luk na pola gotov dodajte mrkvu. Kad mrkva omekša dodajte i gljive, a onda i tikvice.
Kad je povrće skoro gotovo dodajte i soja sos, sve dobro miješajte i smanjite vatru kako vam ne bi zagorilo.
Zakuhanu vodu maknite s vatre i u nju stavite rižine rezance. Promiješajte i pustite da omekšaju oko 2-3 minute.
Ocijedite rezance i dodajte ih povrću. Dobar tek!
Objavljeno 21.05.2019.