Ako želite svom tijelu osigurati brzinski, ali ukusan hranjivi obrok (recimo za raniju večeru) onda je ova salata od kus-kusa u avokadu nešto što biste si sigurno mogli pripremiti i pritom ne požaliti.
Iako cijeli obrok priziva ljeto i vrlo je light, vjerujemo kako ćete sve potrebne sastojke uspjeti pronaći.
Ne znam za vas, ali ja se zimi često volim prisjetiti ljeta upravo na ovakav način, uz laganu salatu koja se priprema kojih 15-ak minuta.
Sastojci
1/2 šalice vode
1 šalica kus-kusa
1 žlica maslinovog ulja
sok jednog limuna
3/4 šalice mladog špinata
1/2 šalice svježih krastavaca narezanih na kockice
soli i papra po želji
2 avokada (izvadite koštice i narežite ih na polovice)
Priprema
Zagrijte vodu i prelijte je preko kus-kusa pa ostavite 5 minuta. Sve ostale sastojke (osim avokada) dodajte u nabubreni kus-kus. Sve dobro, promiješajte kako bi se povezalo i polovice avokada punite salatom. Servirajte, divite se i navalite.
Objavljeno 03.01.2019.