Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Aromatični file lososa može biti sjajna, ukusna i zdrava večera

Losos je uvijek redoviti gost mog jelovnika jer je prije svega izuzetno zdrava namirnica, a i beskrajno volim njegov okus.

Naime, bogat je proteinima, omega-3 masnim kiselinama te vitaminima i mineralima, a danas ga stvarno možete vrlo lako i pristupačno nabaviti, a podložan je raznim gastro varijacijama.

Ovo je jedna od njih, odnosno kako ga ja često volim pripremati kada mi roditelji vikendom dođu na neku raniju večeru i čašu vina. Svi volimo da je aromatičan... 

Sastojci
 
4 filea lososa
3 žlice maslinovog ulja
100 g meda
3 žlice soja sosa
2 žlice limunovog soka
1 cijeli limun
1 žličica mljevene slatke paprike
3 režnja češnjaka
sol
papar

Priprema

Prvo pomiješajte u posudici umak od soje, med, limunov sok i papriku. Na tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i nježno stavite filee lososa, i to kožom prema dole. Posolite ih i popaprite te pecite jedno 5-6 minuta.

Kada ustanovite da su poprimili zlatnu boju, sve ih redom oprezno preokrenite i dodajte preostalu žlicu ulja. Ubacite usitnjeni češnjak i pecite još minuticu.

Izvadite filee lososa na tanjure, a u preostali umak dodajte smjesu iz posudice koju ste prvo napravili, a onda i kriškice limuna.

Kad se umak reducira za trećinu, maknite s vatre i prelijte fillee.

Ja obično uz tako pripremljen losos poslužim još neku bogatu i šarenu salatu i ono uvijek neizostavno, fino vino. Tek mi je to onda to. 

Objavljeno 21.11.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija