Ako ste okorjeli obožavatelj tikvica onda će vam ovaj recept postati novi omiljeni koji ćete pripremati svako malo.
U pitanju je umak od tikvica koji možete poslužiti uz tortille, krekere i slično. Priprema nije komplicirana, a rezultat je fantastičan.
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
300 g tikvica
2 režnja češnjaka
1 manjeg luka
1 žlica limunovog soka
nekoliko listova bosiljka
sol i papar
Priprema
Na tavici zagrijte žlicu maslinovog ulja. Dodajte sitno narezane tikvice, nasjeckani češnjak i luk te pirjajte na srednjoj vatri do deset minuta.
Kad povrće postane mekano, posolite, popaprite i maknite s vatre.
Kad se malo ohladi, ubacite u blender, dodajte listove bosiljka, preostalu žlicu maslinovog ulja i sok od limuna.
Izblendajte i po potrebi dodatno začinite.
Smjesu prebacite u posudicu i poslužite uz večeru kao kakav umak uz nešto ili paak kao predjelo.
Objavljeno 11.06.2019.