Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Ako volite brusnice onda ćete obožavati ove kekse

U posljednje vrijeme kad mi dođe velika želja za slatkim, posegnem za keksima. Pritom se trudim da to bude neka zdravija verzija od koje me neće toliko gristi savjest.

Neke sam uspjela, linijom manjeg otpora pronaći u trgovinama i kupiti ih, a neki dan sam se odlučila za opciju da ih napravim i sama. Evo, baš sam jedan maloprije gricnula te su i dalje vrlo ukusni.

S obzirom na to da sam doma imala veliku količinu brusnica koje mi je donijela prijateljica, odlučila sam da to definitivno onda mora biti verzija keksića koja će uključivati brusnice, te fantastične male bobice koje zaista zaslužuju naziv "supervoće", a koje su iznimno bogate i antioksidansima.

Na internetu sam pronašla gomilu recepata i varijacija na temu, a onda sam jednu modificiranu verziju isprobala i ispala je jako dobro. Sad je dijelim s vama,  pa evo, ako i vi volite brusnice, ovi keksi bi vam se mogli jako dopasti.

Nemojte reći da vas nisam upozorila (smijeh).  

Sastojci

1 šalica zobenih pahuljica
2 jaja
3 žlice kikiriki maslaca
1-2 žličice ekstrakta vanilije
šaka sušenih brusnica
1 žlica meda
prstohvat soli
pola žličice sode bikarbone

Priprema

Izmutite jaja mikserom, dodajte im med, pa još malo miksajte dok ne postanu pjenasta. Potom dodajte ekstrakt vanilije, sol i sodu bikarbonu, još malo miksajte i za kraj dodajte kikiriki maslac te sve još jednom promiješajte kako biste dobili finu kompaktnu smjesu.

Zobene pahuljice i brusnice dodajte na kraju te ih u smjesu umiješajte žlicom.

Smjesu oblikujte u jednostavne keksiće na plehu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 10-12 minuta, ovisno o pećnici.

Kad se ohlade ja ih obično stavim u visoku staklenu posudu s poklopcem da mi se ne suše.

Osim što izgledaju vrlo dekorativno i svi vole posegnuti za njima, jako su ukusni. Često volim koji ujutro pojesti i uz kavu i ponijeti na posao. 

Objavljeno 11.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija