Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Piletina na toskanski

Evo jedan meni drag recept koji često klopamo,

probajte:))

Sastojci za 6 obroka:

8 pilećih bataka

1 žličica maslinovog ulja

1 crveni luk tanko narezan

2 crvene paprike, očišćene od sjemenka i narezane na trake

1 protisnuti režanj bijelog luka

3 dcl passate od rajčica

1.5 dcl suhog bijelog vina

velika grančica svježe nasjeckanog origana ili 1 žličica suhoga

40 dag graha

3 žlice krušnih mrvica

sol i svježe mljeveni crni papar

listići svježeg peršina za ukras

PRIPREMA:

1. ispržite piletinu na ulju u tavi. Meso mora požutjeti sa svih strana. Zatim ga izvadite iz tave, ali držite na toplom. Ispirjajte crveni luk i paprike da lagano omekšaju. Ne smiju potamnjeti.Dodajte bijeli luk.

 

2. Vratite meso u tavu. Dodajte passatu od rajčica, vino, origano i dobro izmješajte. Dobro posolite i popaprite. Zakuhajte mješajući, a zatim tavu čvrsto poklopite.

 

3. Smanjite vatru i ostavite jelo da lagano ključa 30-35 minuta ili koliko je potrebno da piletina postane mekana. Povremeno promiješajte.

4. Umiješajte grah i pirjajte još 5 minuta da se posve ugrije (ako je iz konzerve, možete ga prethodno i skuhati svježega). Pospite krušnim mrvicama i zapecite u pećnici odozgo.Mrvice moraju postati zlatnožute.

Energetska vrijednost po obroku 256 kcal.

Jednostavni seljački složenac sa svim tradicionalnim toskanskim sastojcima.

Probajte:)

Objavljeno 06.06.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija