Evo jedan meni drag recept koji često klopamo,
probajte:))
Sastojci za 6 obroka:
8 pilećih bataka
1 žličica maslinovog ulja
1 crveni luk tanko narezan
2 crvene paprike, očišćene od sjemenka i narezane na trake
1 protisnuti režanj bijelog luka
3 dcl passate od rajčica
1.5 dcl suhog bijelog vina
velika grančica svježe nasjeckanog origana ili 1 žličica suhoga
40 dag graha
3 žlice krušnih mrvica
sol i svježe mljeveni crni papar
listići svježeg peršina za ukras
PRIPREMA:
1. ispržite piletinu na ulju u tavi. Meso mora požutjeti sa svih strana. Zatim ga izvadite iz tave, ali držite na toplom. Ispirjajte crveni luk i paprike da lagano omekšaju. Ne smiju potamnjeti.Dodajte bijeli luk.
2. Vratite meso u tavu. Dodajte passatu od rajčica, vino, origano i dobro izmješajte. Dobro posolite i popaprite. Zakuhajte mješajući, a zatim tavu čvrsto poklopite.
3. Smanjite vatru i ostavite jelo da lagano ključa 30-35 minuta ili koliko je potrebno da piletina postane mekana. Povremeno promiješajte.
4. Umiješajte grah i pirjajte još 5 minuta da se posve ugrije (ako je iz konzerve, možete ga prethodno i skuhati svježega). Pospite krušnim mrvicama i zapecite u pećnici odozgo.Mrvice moraju postati zlatnožute.
Energetska vrijednost po obroku 256 kcal.
Jednostavni seljački složenac sa svim tradicionalnim toskanskim sastojcima.
Probajte:)
Objavljeno 06.06.2013.