Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Kako se pokrenuti u nedostatku vremena?

To pitanje me u zadnje vrijeme veoma mući. Kako naći vremena za polusatno šetnju, odvojiti desetak minuta za pokoji sklek, čučanj, trbušnjak? Ili napravili zdravo jelo? 

Svi negdje žure, tako i ja.. Puni smo obaveza i tako zanemarujemo svoje zdravlje. Svaki slobodan trenutak ranije ćemo iskoristiti na društvenoj mreži pregledavajući "News feed" iznova i iznova, makar se ništa ne mjenja. Ili poslušati omiljenu pjesmu na Youtubu, pa se to na kraju pretvori u dvosatno preslušavanje pjesama. Zar nebi bilo bolje kad bi svaki taj trenutak napravili pokoju vježbicu? Dok čekate da vam se skuha tjestenina napravite 10-ak čučnjeva, kad preslušavate pjesme na Youtubu - plešite! I to je aktivnost! Treba početi s malim koracima, ali nastaviti sve jače i jače.

Moja situacija je ovakva - radim praktički cijeli dan, ali zadnja dva tjedna odlučila sam ujutro nakon ustajanja, doručka i naravno kave, odvojiti sat i pol do dva za vježbanje. I nebi vjerovali koliko se čovijek bolje osjeća nakon toga. Bol u nogama, rukama, trbuhu naravno da postoji. Ali to je slatka bol jer znam što je iza nje i što tek slijedi. Početkom ove godine odlućila sam vježbati, tri mjeseca bila sam dosljedna svojim ciljevima - dobiti svima željeni 6pack i učvrstiti noge i stražnjicu. Bila sam zadovoljna rezultatima jer nisam koristila nikakve suplemente, samo vježbala i vježbala, iz dana u dan. I tako odlučila sam uzeti slobodan dan koji se pretvorio u dva dana, tjedan, mjesec i na kraju je došlo do čak sedmomjesečnog nevježbanja. U to vrijeme osjećala sam se trulo, nezadovoljno, tužno, gledala sam u svoj odraz u ogledalu pitajući se da li želim zaista biti tako mlohava i naravno da je odgovor bio NE. Ali najteži korak je - pokrenuti se, izabrati dan, sat, vježbe kojima će ta bitka započeti. Ako izaberete dan, bio to ponedjeljak, prvi dan u mjesecu, srijeda.. držite se tog dana. Ne dajte da vas bilo što natjera da ne odradite taj prvi trening. Kad odradite prvi trening svaki idući će biti lakši, vidjeti ćete što zapravo možete, a ono što ne možete svakim danom ići će sve glađe i glađe. Morate samo vjerovati u sebe! 

Moj prvi problem je bio kako vježbati, koje vježbe izvoditi, koliko puta, koliko ponavljanja? Zapravo dok sam promatrala sve te Fitnes ljude bila sam izgubljena, nisam znala kako, koliko, kako mjeriti. I odlučila preko smartphona kojeg naravno danas svi imaju, naći i skinuti besplatnu aplikaciju koja će mi pomoći u tome. Našla sam ih nekoliko i isprobavala, na kraju ostale su mi dvije aplikacije. Dok vježbaš, i oni vježbaju s tobom, odbrojavaju vrijeme, pamte rezultate i što je jako bitno - obavještavaju da vježbaš! Još par vježbi i morat ću plaćati, a to naravno ne želim. Jer svaka dobra aplikacija košta. Sad sam prepuštena sama sebi kao na početku i moram se skoncentrirati kako bi napravila dobar plan za dalje. Odrediti vježbe, brojeve ponavljanja,.. i tako za minimalno sat i pol treninga. Nije to lagan posao ako želiš da se rezultati vide, a to naravno svi žele. 

Svaka slobodna minuta, trebala bi biti dobro organizirana - posvećena upravo vama - namjenjena vašem zdravlju. Zašto idući put kad poželite pojesti čokoladu ne uzmete naranču i time zadovoljite svoju potrebu za slatkim. Od malih koraka se kreće, ali znamo da je to najteže. Sa svakom promjenom ćete biti zadovoljniji. Napravite danas seriju od deset trbušnjaka, čučnjeva, iskoraka i sutra ćete biti sretniji i ponoviti to opet. Za par dana napravit ćete duplo i čim vidite pomak, pomicat ćete granice jer su promjene na nama samima to što nas pokreće. Zato vježbajte jer to možete i usrećite sami sebe! :) 

Objavljeno 04.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija