Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zobeni crumble kao doručak

Dok još traje sezona jagoda, nastavljamo sa novim idejama kako iskoristiti to voće maksimalno.

Također, u fazi sam prhkog veganskog tijesta, pa sam se odlučila za crumble sa jagodama, poslužen sa kokosovim jogurtom.

Ako nedostaje ideja za doručak, evo jedne!

Recept je namijenjen vikendima, kada imate više vremena i nigdje vam se ne žuri.

 

Sastojci za tijesto

60 g zobenog brašna

30 g badema

15 g kokosa

10 g sitnih zobenih pahuljica

25 ml agavinog slada

25 g bezmirisnog kokosovog ulja

1/3 žličice cimeta

 

Voće

250 g svježih jagoda

3 žličice kokosovog šečera

mrvu cimeta za svaku posudicu

malo ruma, ja sam stavila samo u jednu zdjelicu, drugu sam radila bez

 

Recept je namijenjen za 2 porcije, ali mogu se koristiti i 2-3 keramičke posudice, ovisno o vama.

Bademe nasjeckati na grubo i promiješati sa suhim sastojcima.

Dodati otoljeno ulje i agavu, promiješati, zatim po potrebi rukama sjediniti sastojke.

 

Jagode oprati i nasjeckati na komadiće i krenuti slagati u zdjelice.

Posipati žličicu šećera po svakoj posudici ili žličicu i po ako se koriste 2 zdjelice.

Posuti prstohvatom cimeta svaku zdjelicu i uliti jako malo ruma, po želji.

Na vrh izmrviti tijesto i peći na 180C stupnjeva, otprilike 25 minuta.

 

Poslužiti uz kokosov jogurt!

Objavljeno 31.05.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija