Dok još traje sezona jagoda, nastavljamo sa novim idejama kako iskoristiti to voće maksimalno.
Također, u fazi sam prhkog veganskog tijesta, pa sam se odlučila za crumble sa jagodama, poslužen sa kokosovim jogurtom.
Ako nedostaje ideja za doručak, evo jedne!
Recept je namijenjen vikendima, kada imate više vremena i nigdje vam se ne žuri.
Sastojci za tijesto
60 g zobenog brašna
30 g badema
15 g kokosa
10 g sitnih zobenih pahuljica
25 ml agavinog slada
25 g bezmirisnog kokosovog ulja
1/3 žličice cimeta
Voće
250 g svježih jagoda
3 žličice kokosovog šečera
mrvu cimeta za svaku posudicu
malo ruma, ja sam stavila samo u jednu zdjelicu, drugu sam radila bez
Recept je namijenjen za 2 porcije, ali mogu se koristiti i 2-3 keramičke posudice, ovisno o vama.
Bademe nasjeckati na grubo i promiješati sa suhim sastojcima.
Dodati otoljeno ulje i agavu, promiješati, zatim po potrebi rukama sjediniti sastojke.
Jagode oprati i nasjeckati na komadiće i krenuti slagati u zdjelice.
Posipati žličicu šećera po svakoj posudici ili žličicu i po ako se koriste 2 zdjelice.
Posuti prstohvatom cimeta svaku zdjelicu i uliti jako malo ruma, po želji.
Na vrh izmrviti tijesto i peći na 180C stupnjeva, otprilike 25 minuta.
Poslužiti uz kokosov jogurt!
Objavljeno 31.05.2020.