Zadnji recept u svibnju je ponovo prhko tijesto uz dodatak tahini paste i džema od šljiva.
Definitivno kombinacija koja si odgovara.
Recept je dovoljan za 8 komada, za više, duplajte dozu.
Sastojci
100 g zobenog brašna
100 g integralnog pirovog brašna
50 g kokosovog šećera
70 g bezmirisnog kokosovog ulja
50 g tahini paste
40 ml zobenog mlijeka
1/2 žličice praška za pecivo
+
Džem od šljiva
Suhe sastojke promiješati u zdjeli, otopiti kokosovo ulje i istući pjenjačom sa tahinijem i mlijekom.
Preliti preko suhih sastojaka, uobličiti u tijesto.
Ukoliko nedostaje malo tekućine, tj teško vam je raditi sa tijestom,slobodno dodati malo više mlijeka.
Odvojiti polovicu tijesta i utisnuti na manji pleh/kalup obložen masnim papirom.
Ne treba biti skroz tanko kako se kasnije ne bi mrvilo.
Premazati džemom, zatim izmrviti ostatak tijesta na vrh.
Peći 30 minuta na 180C stupnjeva.
Ostaviti da se kolač ohladi, zatim sjeckati na ploškice i poslužiti.
Prema
Objavljeno 31.05.2020.