Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Veganski raspucanci koji mirišu na limun

Drugi veganski recept za keksiće stiže u obliku crinkle kukisa iliti raspucanca koje sam napravila sa svim i svačim! :D

Aromatični su, finog mirisa i okusa, hrskave korice, a mekani unutra.

Tahini, limun i pire od jabuka se odlično slažu!

Inače su svima poznati u čoko varijanti, ali mogu vam reći da su ovi itekako dostojni original verzije.

 

Sastojci za 15-ak keksa

100 ml suncokretovog ulja

150 g pire-a od jabuke

50 g tahini paste

150 g pirovog brašna

100 g bademovog brašna

1 vrećica praška za pecivo

50 g svijetlog Muscovado šećera

50 g stevia šećera

korica jednog limuna

žličica cimeta

 

Šećer u prahu za valjanje kuglica

 

 

Koristeći pjenjaču, ručno istući pire od jabuka, ulje i tahini pastu.

Dodati šećere i ponovo istući, zatim brašno, limunovu koricu, prašak i cimet postepeno dodavati i miješati.

Smjesu staviti u frižider na hlađenje preko noći ili na nekoliko sati, zatim koristeći vadilicu za sladoled, vaditi jednaku količinu smjese, rukama uobličiti kuglice koje se valjaju u šećer u prahu.

Kuglice staviti na pleh obložen masnim papirom i peći na 190C stupnjeva otprilike 12 minuta.

 

Gotove keksiće malo ostaviti na plehu, zatim prebaciti na rešetku na hlađenje.

To je to!

 

 

 

Objavljeno 30.12.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija