Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Veganski proteinski popečci

Super popčeci koji mogu stajati i nekoliko dana u frižideru i koje možete nositi sa sobom na posao. Zapakirajte ih u tortillu, domaću jednostavnu verziju naan lepinje, kruh ili pak na salatu.

 

Inspiracija je došla iz kuharice Dunje Gulin i interneta naravno, možete ih peći na tavi na malo maslinova ulja (meni osobno ukusnije) ili u pećnici, imaju fini blagi okus, a začini pomažu upotpuniti kompletni dojam.

 

Sastojci za 20ak komada

100 g poriluka

130 g kvinoje 

250 g karfiola

240 g kuhanog slanutka

20 g svježeg peršina

1 1/2 žličica Himalajske soli

1/3 žličice kima u prahu

1 žlica tahini paste

1 1/2 žlica prehrambenog kvasca

1/2 žličice mljevenog korijandera

maslinovo ulje

krušne mrvice za pečenje na tavi

 

*Za vegetarijansku varijantu možete koristiti i malo feta sira ili nekog drugog umjesto prehrambenog kvasca. Okvirno 50 g biti će sasvim dovoljno.

 

Dip od jogurta (nije veganski)

Nekoliko žlica jogurta promiješati sa češnjakom u granulama i sušenim koprom.

Začine dodati po vlastitom okusu.

Za vegansku varijantu korisiti veganski jogurt.

 

Poriluk prodinstati na malo maslinova ulja i vodi kako bi omekšao.

Kvinoju skuhati po uputama na pakiranju (omjer 1:2), prethodno je najbolje malo isprati kvinoju kako bi izbjegli gorčinu. 

Karfiol nasjeckati na veće komade i kuhati kratko na pari kako bi malo omekšala (nemojte kuhati do raspadanja).

Kuhanu kvinoju, karfiol, kuhani i procijeđeni slanutak (može i iz konzerve), nasjeckani peršin, poriluk i tahini staviti u multipraktik i kratko izmiksati. Dodati začine i još malo miksati. Paziti da smjesa ne bude premekana i kašasta, ali dovoljno usitnjena i kompaktna kako bi rukama mogli uobličiti popečke.

 

Rukama raditi kuglice i malo zgnječiti vrhove dlanovima, uvaljati u krušne mrvice i okretati na tavi sa malo maslinova ulja dok se ne zapeku sa svake strane.

 

Ukoliko ih odlučite peći, premažite ih sa obje strane maslinovim uljem koristeći kist i posložite na pleh obložen masnim papirom koji ste isto tako premazali sa malo ulja.

Popečke koje budete pekli možete malo više zgnječiti na vrhu.

Peći na 190C stupnjeva otprilike 20-25 minuta.

 

Meni su osobno bolji oni sa tave jer su sočniji i mekši iznutra, sa finom hrskavom koricom izvana.

Poslužiti u domaćem naanu sa dipom od jogurta, malo povrća, sjemenkama konoplje.

 

 

 

 

 

 

Objavljeno 26.01.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija