Tahini volim kao dodatak smoothie-ju, u keksima, kolačima, običnim kuglicama uz dodatak meda ili jednostavnu na žlicu! :D
Recept je ultra brz i jednostavan, keksi su prhki i blago žvakasti unutra, mislim da će svima biti super dodatak kavi.
Sastojci za 12-14 keksa
115 g tahini paste, Biona je vrh!!
100 g kokosova šećera
50 g extra djevičanska kokosova ulja
1 chia jaje
prstohvat Himalajske soli
60 g pirova brašna
40 g integralna pirova brašna
1 žličica sode bikarbone
Komadići tamne čokolade, utisnuti na vrh nepečenih keksića.
Tahini pastu izmiksati sa kokosovim šećerom i kokosovim uljem do kremaste smjese.
Dodati chia jaje i prstohvat soli, zatim brašna promiješana sa sodom.
Izmiksati kratko posljednji put kako bi se svi sastojci dobro spojili.
Rukama uobličiti manje kuglice te posložiti na pleh obložen masnim papirom.
Lagano utisnite vrh kuglice stavljajući nekoliko kockica čokolade koje ste prethodno nasjeckali.
Pecite keksiće 10-ak minuta na 180 C stupnjeva.
Gotove keksiće pustiti par minuta na plehu jer će biti dosta osjetljivi, zatim prebaciti na rešetku na hlađenje.
U slast!
Objavljeno 30.09.2018.