Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Veganski keksi koji se tope u ustima sa lješnjakovim maslacem

 

Kad ti recept iz prve ispadne točno kako treba i onda ti pas pojede cijeli pleh keksa dok te nema doma.

Eto, to se meni dogodilo, mali lopov se nekako dočepao keksa koji su se hladili na šanku i onda sam morala odmah ponoviti recept i utvrditi gradivo.

Ziggi, mali lopov, je ne znam kako preživio ovaj žešći overdose, a sad je vrijeme da i vi isprobate ove pre pre fine keksiće.

 

Sastojci za cca 14 keksa

120 g gustog maslaca od lješnjaka

60 g extra djevičanskog kokosovog ulja

20 g mljevenog lana + 50 ml vode

50 g kokosovog šećera

50 g svijetlog Muscovado šećera

100 g pirovog brašna

50 g integralnog pirovog brašna

3/4 žličice sode bikarbone

prstohvat Himalajske soli

 

Mljeveni lan promiješati sa vodom i ostaviti da se zgusne.

Ovo koristimo umjesto jajeta.

Lješnjakov maslac istući sa kokosovim ulje sobne temperature, kokosovim šećerom i Muscovado šećerom.

Jako je bitno dobro razbiti pogotovo Muscovado šećer da ne bi ostale grudice.

Mikserom istući do kremaste jednolične smjese.

 

Smjesi dodati "laneno jaje", promiješati, zatim dodati i brašna, sol i sodu te posljednji put izmiksati tek toliko da sjedinimo sastojke u jednoličnu smjesu.

Nemojte previše istući smjesu.

 

Vadite žlicom za sladoled smjesu na pleh obložen masnim papirom, te kako budete vadili odmah dlanom utisnite vrh keksa kako bi dobili okrugli oblik.

 

Pecite 15-ak minuta na 180C stupnjeva.

 

Gotove keksiće možete kratko pustiti na plehu jer će biti mekani i osjetljivi, zatim sa masnim papirom prebaciti na rešetku na hlađenje.

Čuvajte u zatvorenoj zdjelici.

 

Keksi su prefini, obećajem! :D

 

Objavljeno 26.05.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija