I zadnji u nizu veganski keksi ovog prosinca, a i posljednji recept u 2019-oj godini.:)
Ultra čokoladni, mekani, obogaćeni pire-om od jabuke i džemom od mandarine...i ponovo, da jednostavnije ne može!
Sastojci za otprilike 16 keksa
180 g tamne čokolade, sa bar 70% kakaa
50 g extra djevičanskog ulja
60 g pire-a od jabuke
40 g svijetlog Muscovado šećera
40 g kokosovog šećera
1 žlica kakaa u prahu
140 g pirovog brašna
1 žličice praška za pecivo
1 žličice sode bikarbone
2 žlice domaće osvježavajuće marmelade od naranče/mandarine ili sl.
Kokosovo ulje otopiti na pari sa čokoladom.
Pire od jabuke promiješati sa šećerima i marmeladom koristeći pjenjaču.
Spojiti smjesu sa čokoladom i smjesu sa šećerom. Dobro promiješati sve zajedno.
Dodati kakao u prahu, te brašno i prašak za pecivo i sodu.
Kada su svi sastojci dobro sjedinjeni, zdjelu sa smjesom prebaciti u hladnjak na otprilike 20-ak minuta.
Vadilicom za keksi ili sladoled vaditi kuglice smjese na pleh obložen masnim papirom te peći na 180C stupnjeva otprilike 10 minuta.
Keksi će biti mekani i osjetljivi kod vađenja, pa svakako ostaviti neko vrijeme na plehu prije prebacivanja na rešetku na kompletno hlađenje.
U slast! :)
Objavljeno 31.12.2019.