Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Talijanski cantuccini u domaćoj verziji

 

Suhi keksići idealni za umakanje u kavu ili desertno vino, traju danima.

Vjerujem da su već svima poznati ovi talijanski tvrdi keksi sa bademima, moji su okusom obogaćenim rumom i narančinom koricom.

Priprema nije uopće teška, samo postupak pečenja malo potraje.

 

Sastojci

250 g pirovog brašna

12 g praška za pecivo

100 g stevie

2 jaja

korica jedne naranče

3 velike žlice ruma

100 g badema

prstohvat soli

 

Bademe nasjeckati na grubo.

Jaja istući pjenjačom sa steviom, rumom, soli i narančinom koricom.

Dodati brašno i prašak, promiješati žlicom i zatim rukom umijesiti homogeno tijesto.

Prebaciti tijesto na pobrašnjelu podlogu, zgnječiti rukama kuglu i u sredinu staviti sjeckane bademe.

Saviti desnu stranu tijesta prema sredini, zatim lijevu i onda donju stranu i tako mijesiti tijesto kako bi se bademi ravnomjerno raspodijelili.

Odvojiti u dva dijela, izrolati tijesto u obliku salame i prebaciti na pleh obložen masnim papirom.

Isto učiniti i s drugim komadom tijesta.

Ne pritiskati vrh "salame".

Peći tijesto na 180C otprilike 20-ak minuta.

 

Izvaditi duguljasto tijesto i ostaviti minutu-dvije, zatim prerezati oštrim nožem "trakice" debljine 1,5 cm ukoso i polegnuti bočno.

U prvoj turi, tijesto bi trebalo biti fino pečeno i mekano unutra, nikako ljepljivo.

 

Peći, odnosno sušiti negdje između 160-170C stupnjeva još 7-10 minuta, ovisno o pećnici, sa svake strane kako bi se stvorila fina korica i kako bi se tijesto prosušilo.

 

Ohlađene keksiće čuvati u zatvorenoj zdjeli i umakati u omiljeno piće.

 

Objavljeno 27.02.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija