Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Soparnik na moj način

Soparnik sam prvi put radila ove godine, dok sam u karanteni isprobavala nove recepte.

Soparnik mi se svidio zbog svoje jednostavnosti i izgleda, a super je dodatak nekim predjelima, salatama i sl.

Moj je integralni, iako se inače radim običnim bijelim pšeničnim brašnom, a mali dodatak u punjenju je feta sir, koji sam ubacila na preporuku prijateljice.

Ono što je vrlo bitno kod pripreme soparnika je to da je tijesto potrebno razvaljati poprilično tanko i kod drugog dijela tijesta na vrh, obavezno izbosti vilicom kako se soparnik ne bi napuhao.

 

Sastojci za tijesto

300 g integralnog pirovog brašna (može i kombinacija sa bijelim pirovim)

150 ml vode

2 žlice maslinovog ulja

veći prstohvat Himalajske soli, cca 1/2 žličice

 

Sastojci za punjenje

300 g oprane,očišćene i posušene blitve, bez tvrdog dijela stapke

2 manja poriluka

trakice feta sira

žlica maslinovog ulja

malo manje od 1/2 žličice soli

 

Premaz

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

2-3 režnja češnjaka

 

Zamijesiti tijesto od gore navedenih sastojaka.

Ostaviti da odmori otprilike pola sata, pokriveno.

Bitvu možete pripremiti i dan ranije ako vam je lakše i čuvati u frižideru u zdjeli ili oprati, očistiti, posušiti i izrezati na trakice, zatim promiješati sa kolutićima poriluka, soli i uljem.

Nakon pola sata, odvojite 2 jednake kuglice tijesta, zatim na pobrašnjeloj podlozi izvaljajte svaku kuglu zasebno, poprilično tanko, u obliku kruga.

Ja sam koristila veliki okrugli pleh kako bi mi soparnik bio što ljepši, kada sam razvaljala tijesto, stavila sam pleh na vrh i nožem razrezala rubove kako bi dobila pravilan krug.

Na tijesto stavila sam punjenje od blitve, na blitvu trakice feta sira, zatim preklopila drugim dijelom tijesta i zatim rubove okretala prema unutra kako nadjev ne bi izašao tokom pečenja.

Izbosti dobro vilicom vrh tijesta, zatim peći na 200C stupnjeva nekih 20-ak minuta.

 

Gotovo soparnik odmah premazati uljem i začiniti izdašnom količinom češnjaka. :)

 

Razrezati kao pizzu i uživati! 

Objavljeno 30.04.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija