Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Sipana pita od jabuka na moj način, vegansko i posno

Ovo je definitivno jedan od najjednostavnijih kolača za pripremu ikad!

Ne treba vam mikser i ne uključuje nikakvo mijesenje tijesta, potrebno je samo spojiti sve suhe sastojke zajedno, mokre zasebno i tako slagati slojeve u kalup.

Ipak, važno je da suhi sloj ne bude predebeo, jer će onda ostati suh, i svakako je bitno iskoristiti sav sok od ribanih jabuka koji će fino natopiti suhe sastojke.

 

Prvi put sam koristila premali kalup, pa je kolač ispao debeo sa suhim dijelovima, ali drugi put sam ga ubola!

 

Sastojci

Koristila sam dva duguljasta kalupa jer nemam dovoljno velik za količinu koju sam napravila.

Dimenzije kalupa: 30x20

                          28x18

 

Suha smjesa

250 g pirovog griza

250 g pirovog brašna (može i integralno)

1 vrećica praška za pecivo

100 g kokosovog šećera ili brezinog šećera

100 g bademovog brašna ili badema mljevenog u brašno, zapečenog na tavi (radi intenzivnijeg okusa)

 

Fil od jabuka

cca 2 kg svježih jabuka-  cca 1100 g ribanih

4 žlice ruma

1 1/2 žličice cejlonskog cimeta

4-5 žlica agavina slada

 

Preljev

180 g bademovog mlijeka

80 g kokosovog ulja

 

Sve suhe sastojke promiješati u zdjeli.

Jabuke oguliti i naribati te promiješati sa ostalim sastojcima i ostaviti barem pola sata ili duže da puste sok i da se okusi prožmu.

Nisam stavila puno sladila, tako da se dosta osjeti prirodan okus jabuke. Najbolje koristiti domaće kao ja, slatko kisele i pune soka.

 

Kalup u kojem ćete peći kolač dobro nauljiti kokosovoim uljem.

Ja ga nisam topila nego sam rukama premazala dno i rubove.

Prosipati tanak sloj suhe smjese na dno, uzeti pleh u ruke ako treba i ravnomjerno rasporediti.

 

Nastaviti slagati jabuke (malo deblji sloj), zatim opet tanji sloj suhih sastojaka, tek toliko da prekrijete jabuke, zatim opet sloj jabuka i za kraj suhe sastojke.

Ja sam vilicom lagano probola vrh kolača prije dodavanja preljeva.

 

Otopiti kokosovo ulje ako je potrebno i promiješati ga kada malo ohladi sa bademovim mlijekom te dobro preliti i natopiti završni sloj.

Ponovo možete uzeti kalup u ruke i okretati ga kako bi preljev prošao kompletan  završni sloj.

 

Peći na 200C stupnjeva otprilike 40 minuta.

 

Gotov kolač ostaviti da se ohladi, zatim narezati na kocke i posipati šećer u prahu na vrh.

Najbolji je idućeg dana, kada se dobro svi okusi i sastojci prožmu.

Sočan i je i posan, a moj je u veganskoj varijanti.

 

Uživajte!

 

 

 

 

 

Objavljeno 29.09.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija