Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Shakshuka sa patlidžanom i paprikom

shakshuka

Ovo je čudo koliko je fino!

Ovo jelo bilo je na mojoj TO DO listi već jako dugo i konačno sam napravila famoznu Shakshuku, jelo koje se veže za Izrael i Bliski istok i koje se inače poslužuje kao doručak.

Budući da ima podosta začina, meni nekako više odgovara kao ručak, pogotovo u ovoj varijanti sa patlidžanom, paprikom i baby špinatom.

Ja, kao i uvijek, svugdje dodam feta sir, pa zašto ne?!

 

Moja mama je nama radila sličnu inačicu jela koje se jede u Bugarskoj (budući da je onda bugarka), a koja se sastoji od zapečene rajčice sa feta sir i na kraj se stavlja jaje. To jelo se radi u pećnici i puno je jednostavnije, dok je ovo jelo s tave s karakterom.

 

Sastojci

1 patlidžan, cca 300 g

1 paprika

2 režnja češnjaka

1 glavica luka

400 g polpe od rajčice

40-50 g baby špinata

3 jaja

Drobljeni feta sir

Himalajska sol

Crni papar

Prstohvat kajenske paprike (ne pretjerivati jer je prilično jaka)

Mljeveni kim

Mljeveni korijander

Mljevena crvena paprika, slatka

Maslinovo ulje

 

Patlidžan narezati na kolutove debljine cca 1 cm, a papriku na male kockice.

Posoliti i popariti te posložiti na pleh obložen masnim papirom i preliti sa malo maslinova ulja.

Peći otprilke 20-ak minuta na 180C stupnjeva dok povrće ne omekša.

Izvaditi i nasjeckati na male komadiće, staviti u zdjelicu i začini solju, paprom, kimom, korijanderom, crvenom paprikom i svježim češnjakom koji smo prethodno nasjeckali na sitno.

Začine dodati odokativno, za početak ne pretjerivati, u procesu kuhanju nadodati začine po okusu.

Sve dobro promiješati.

 

Nasjeckati luk na sitno i popržiti na maslinovom ulju na tavi, dok ne omekša, okvirno 10-15 minuta, dodati malo začina i onda postepeno dodavati pulpu od rajčice kako bi luk i dalje omekšao, a kako bi spriječili da zagori.

U trenutku kada je sva pulpa na tavi, dodati i začinjeni patlidžan sa paprikom i češnjakom.

Dobro promiješati i kuhati, kako bi isparilo višak tekućine.

U međuvremenu nasjeckati baby špinat i dodati smjesi sa malo feta sira.

Kada se smjesa fino stisne i nema viška tekućine, napraviti tri male udubine za jaja.

Ubaciti jaja u svaku, posoliti i čekati dok se fino ne skuhaju.

 

Poslužiti uz feta sir i malo peršina.

Objavljeno 31.10.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija