Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Punjeni patlidžani sa povrćem

Uz parmigianu di melanzane, patlidžane najčešće pripremam na ovaj način.

Okus zapečenih patlidžana je meni u potpunosti neodoljiv, a kombinacija sa pomidorima i lukom još više naglašava njegove kvalitete. :)

 

Sastojci

3-4 patlidžana, može i manje, ovdje nema pravila, samo prilagodite ostale sastojke

2 manja do srednja luka

4-5 režnja češnjaka

2 mlada luka (slobodno izostaviti, njih sam imala pri ruci pa sam ih dodala)

1-2 paprike

3-4 rajčice pelati tipa ili 2 obična

nekoliko žlica domaće šalše od rajčice

Himalajska sol

Extra djevičansko maslinovo ulje

malo kajenskog papra u prahu, pripaziti kod dodavanja jer je jako intenzivan

 

Mozzarella, svježi peršin

 

Patlidžane oprati, odrezati peteljku i prerezati ih napola.

Izdubiti sredinu patlidžana te ostaviti sa strane.

U nauljenoj zdjeli staviti patlidžane, malo posoliti i preliti sa malo maslinova ulja

Peći na 200 C stupnjeva oko pola sata kako bi patlidžan omekšao.

 

U međuvremenu pripremiti ostatak.

Luk, češnjak i mladi luk nasjeckati na sitno i propirjati sa malo maslinovog ulja.

Dodati nasjeckanu papriku, rajčice i "meso" patlidžana, te dodati preostalim sastojcima.

Začiniti solju i paprom, dodati i malo kajenske paprike i začina po želji.

Kada povrće omekša, dodati i nekoliko žlica passate od rajčice.

 

Pečene patlidžane izvaditi i napuniti nadjevom od povrća te vratiti u pećnicu još 20-30 minuta, ovisno o tome koliko treba da omekšaju kompletno.

Pred kraj, mogu se dodati kriškice mozzarelle na vrh da se otopi preko povrća.

 

Gotove patlidžane posipati svježim sjeckanim peršinom i kockicama feta sira, pogotovo ako niste koristili mozzarellu.

 

U slast!

 

 

Objavljeno 29.09.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija