Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pumpkin pie miriši na zimu

pumpkin pe

Pitu sa bundevom radila sam davno sa orasima i tahinijem i kremom od pire-a i jogurta, ali uhvatila me želja da isprobam i američku inačicu.

 

Bogata je mirisima Božića i zime, prhke kore sa integralnim pirovim i kokosovim brašnom, a punjenje od bundeve je skroz "light".

 

Sastojci za tijesto

50 g kokosova brašna

100 g integralna pirova brašna

40 g šećera kokosove palme

75 g kokosova ulja (može i bezmirisna)

1 jaje

prstohvat soli

1 žlica bademova mlijeka 

 

Sastojci za kremu

350 g pire-a od bundeve (kuhane na pari, zatim izblendane u pire)

2 jaja

65 g šećera kokosove palme

1 žličica cimeta

1/2 žličice začina za medenjake

50 ml bademova mlijeka

 

Priprema

Sve sastojke za tijesto, osim mlijeka, staviti u multipraktik i kratko izblendati kako bi se sastojci sjedinili.

Dodati žlicu mlijeka i još jednom izmiksati.

 

Tijesto staviti u okrugli kalup za pite (promjera 20), utisnuti rubove i dno i staviti u hladnjak na pola sata do sat vremena.

U međuvremenu pripremiti kremu od bundeve.

Pjenjačom izmiješati pire od bundeve sa jajima, dodati šećer, začine i na kraju mlijeko.

 

Ohlađeno tijesto izbosti vilicom i peći u zagrijanoj pećnici na 180C stupnjeva otprilike 12 do 15 minuta kako bi se tijesto lagano zapeklo i ne bi bilo gnjecavo kasnije.

Izvaditi i uliti kremu od bundeve i nastaviti peći još 35 minuta dok se krema ne stvrdne.

 

Najbolje poslužiti blago ohlađenu i sobne temperature.

Držanje u hladnjaku spriječiti će kvarenje kreme u zagrijanim prostorima, međutim pokušajte ju pojesti čim prije jer je ukusnija kad je sobne temperature.

 

 

 

 

Objavljeno 29.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija