Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Proljetni orzotto sa porilukom i blitvom

Umjesto klasičnog rižota koji radim sa porilukom, inspiraciju za orzotto dala mi je Edita sa bloga Kuživancija.

Ručak za prste polizati, savršeno kremast dok je topao, ali odličan i kao hladna salata dan poslije.

 

Sastojci za 3 porcije:

200 g ječma

2 manja poriluka, ne ona "XXL"

2-3 režnja češnjaka, ovisno o veličini

150 g svježe blitve

maslinovo ulje

Himalajska sol

prstohvat kajenskog papra,  u prahu

voda

svježi ili sušeni vlasac 

ovčja ili kozja skuta

malo ribanog tvrdog sira po želji

 

Očistiti poriluk i nascjekati na kolutiće, zatim još dodatno usitniti nožem.

Koristiti samo bijeli dio i malo zelenog.

Češnjak također nasjeckati na sitno.

Na malo maslinova ulja i malo vode staviti poriluk i pirjati otprilike dvije minute da poriluk omeška, zatim dodati i češnjak.

Začini sa malo soli i može čak i mrvu vlasca ako želite.

Ako koristite svježi vlasac, nasjeckati na sitno, a sušeni je već takav.

 

Dodati ječam i otprilike 350 ml vode, začini još malo sa soli i mrvu kajenskog papra (jako je ljut, stoga ne koristiti puno).

 

Još vode ćete postpeno dodavati kako se ječam bude kuhao.

Nakon nešto više od 20 minuta, dodati blitvu nasjeckanu na manje listove, te kuhati još kratko, dok ne omekša.

 

Orzotto sam kuhala otprilike pola sata.

Ugasiti vatru i dodati malo ribanog sira, maslinova ulja i malo vlasca, po želji.

 

Servirati uz malo skute, ribanog sira po želji, vlasca i maslinovog ulja.

 

Voila! 

Napraviti i bogatu salatu koja će osvježiti orzotto.

Objavljeno 20.03.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija