Jednostavno vegansko predjelo, bogatog okusa.
Kako sprčkati nešto fino i na brzinu sa jednostavnim namirnicama? Evo kako!
Kao inspiracija poslužila mi je knjižica od Maje Kefeček.
ps. U začinima se uvijek krije trik. ;)
Sastojci
1 veći poriluk
1 žličica Aioli mješavine začina
Himalajska sol, po potrebi
extra djevičansko maslinovo ulje
1 patlidžan
3 žlice šalše od rajčice + 1 žlica pri kraju pripreme
Patlidžan oguliti i nasjeckati na male kockice, posoliti i preliti vodom.
Poriluk nasjeckati na tanke kolutiće, zatim dodatno usitniti nožem.
Na zagrijanoj tavi sa maslinovim uljem, dodati Aioli mješavinu začina, kratko promiješati.
Dodati poriluk i prodinstati na maslinovom ulju i malo vode dok poriluk skroz ne omekša.
U međuvremenu, biti će potrebno dodati još malo ulja i vode.
Poriluk izvaditi iz tave, a u nju staviti ocijeđeni patlidžan, malo začina po potrebi i 3 žlice passate.
Dodati i malo maslinovog ulja.
Dinstati otprilike 15-ak minuta dok patlidžan ne omekša, zatim vratiti poriluk na tavu sa patlidžanom, promiješati i uliti još žlicu šalše.
Ugasiti i poslužiti kao predjelo.
Objavljeno 30.11.2019.