Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Predjelo od poriluka i patlidžana

Jednostavno vegansko predjelo, bogatog okusa.

Kako sprčkati nešto fino i na brzinu sa jednostavnim namirnicama? Evo kako!

Kao inspiracija poslužila mi je knjižica od Maje Kefeček.

 

ps. U začinima se uvijek krije trik. ;)

 

Sastojci

1 veći poriluk

1 žličica Aioli mješavine začina

Himalajska sol, po potrebi

extra djevičansko maslinovo ulje

1 patlidžan

3 žlice šalše od rajčice + 1 žlica pri kraju pripreme

 

Patlidžan oguliti i nasjeckati na male kockice, posoliti i preliti vodom.

 

Poriluk nasjeckati na tanke kolutiće, zatim dodatno usitniti nožem.

Na zagrijanoj tavi sa maslinovim uljem, dodati Aioli mješavinu začina, kratko promiješati.

Dodati poriluk i prodinstati na maslinovom ulju i malo vode dok poriluk skroz ne omekša.

U međuvremenu, biti će potrebno dodati još malo ulja i vode.

 

Poriluk izvaditi iz tave, a u nju staviti ocijeđeni patlidžan, malo začina po potrebi i 3 žlice passate.

Dodati i malo maslinovog ulja.

Dinstati otprilike 15-ak minuta dok patlidžan ne omekša, zatim vratiti poriluk na tavu sa patlidžanom, promiješati i uliti još žlicu šalše.

Ugasiti i poslužiti kao predjelo.

 

 

 

Objavljeno 30.11.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija