Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Posni kruh sa tikvicom

posni kruh

 

Ponovo nešto jednostavno i ljetno od mene, ali ovoga puta slano!

Recept bi se zapravo trebao zvati "ono što se u tom trenu našlo u frižideru i špajzi", može se reći da je kruh, projara ili čak slani kolač.

 

Sastojci za kruh 

10 procija

 

2 jaja

1 žličica Himalajske soli

150 g posnog sira

100 g jogurta

10 g praška za pecivo

60 g feta sira

50 ml maslinova ulja

1 tikvica (cca 260 g), očišćena, naribana i ocijeđena cca 125 g

125 g pirova brašna

100 g integralna pirova brašna

 

Mogući dodaci

- malo sjeckanih oraha

Zobene sjemenke kao posip

 

Tikvicu oprati, maknuti vrhove i oguliti. Malo posoliti i ostaviti sa strane.

Umutiti pjenjačom jaja sa soli, dodati posni sir i jogurt sa praškom za pecivo, te promiješati.

Namrviti feta sira i umiješati u smjesu.

Tikvicu jako dobro procijediti prije nego što dodate smjesi.

Dodati tikvicu i zatim za sam kraj i brašna.

Sve sastojke dobro sjediniti i uliti smjesu u kalup za kruh obložen masnim papirom.

 

Peći na 180 C stupnjeva, otprlike 45-50 minuta.

Gotov kruh ne smije biti ljepljiv, iako će nakon hlađenja biti mekan i vlažan.

 

Ispećeni kruh pustiti nekoliko minuta u kalupu, zatim izvaditi na rešetku na hlađenje.

U slast! :)

 

Objavljeno 29.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija