Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Pesto s tikvicom

Pesto s indijskih oraščićima i bosiljkom, obogatila sam ovoga puta grilanom tikvicom i dobila odličan "umak" za pašticu.

Umjesto indijskih oraščića mogu se koristiti i bademi, a ne bi bilo loše i zapeći ih prethodno na tavi, kako bi okus bio mrvu intenzivniji u krajnjem rezultatu.

 

Sastojci

1 tikvica

cca 30 g svježeg bosiljka

1 režanj češnjaka

60 g ribanog parmezana

100 g indijskih oraščića

50-70 ml maslinovog ulja

Himalajska sol

papar

 

Tikvicu narezati na kolutiće i grilati na rebrastoj tavi dok se ne zapeće i lagano ne omekša.

Bosiljak, češnjak, tikvicu i parmezan blendati u multipraktiku, dodati začine po okusu.

Za kraj dodati i oraščiće i blendati do željene teksture.

Meni se sviđa kada ima lagane komadiće oraščića, tako da nisam blendala do kremaste teksture.

Dodati i ulje, te kratko pulsirati, za kraj može i malo ručno promiješati.

 

Ako želite, možete dodati i malo više bosiljka ili sira, na vama je da odlučite što vam više odgovara.

Odličan namaz ili umak za tjesteninu.

 

Objavljeno 31.08.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija