Pesto s indijskih oraščićima i bosiljkom, obogatila sam ovoga puta grilanom tikvicom i dobila odličan "umak" za pašticu.
Umjesto indijskih oraščića mogu se koristiti i bademi, a ne bi bilo loše i zapeći ih prethodno na tavi, kako bi okus bio mrvu intenzivniji u krajnjem rezultatu.
Sastojci
1 tikvica
cca 30 g svježeg bosiljka
1 režanj češnjaka
60 g ribanog parmezana
100 g indijskih oraščića
50-70 ml maslinovog ulja
Himalajska sol
papar
Tikvicu narezati na kolutiće i grilati na rebrastoj tavi dok se ne zapeće i lagano ne omekša.
Bosiljak, češnjak, tikvicu i parmezan blendati u multipraktiku, dodati začine po okusu.
Za kraj dodati i oraščiće i blendati do željene teksture.
Meni se sviđa kada ima lagane komadiće oraščića, tako da nisam blendala do kremaste teksture.
Dodati i ulje, te kratko pulsirati, za kraj može i malo ručno promiješati.
Ako želite, možete dodati i malo više bosiljka ili sira, na vama je da odlučite što vam više odgovara.
Odličan namaz ili umak za tjesteninu.
Objavljeno 31.08.2020.