Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Pečene "pogačice" sa džemom

Recept mog djetinjstva -  pržene "pitke" (bugarski recept) uz med i sirene. Nekad je mama dodavali džem u smjesu, nekad ih je radila u slanoj varijanti, a ovoga puta sam ih ja odlučila peći sa džemom.

Nekad ih radim i prazne, ali pečene i onda jedem uz med i sirene, ako kada sam bila dijete.

Okusom podsjećaju na soda bread kada ih pečem u pećnici, super su i pržene, ali budući da to izbjegavam, ova kombinacija je zapravo super za doručak.

 

Sastojci za 5-6 pogačica

300 g čvrstog jogurta

cca 230 g pirovog brašna

100 g integralnog pirovog brašna

1 žličice sode bikarbone

 

Džem po želji

 

Jogurt promiješati sa sodom, zatim postepeno dodavati brašna i miješati prvo žlicom zatim rukama umijesiti tijesto.

Pustiti nekoliko minuta da tijesto odstoji, zatim odvojiti veće kuglice tijesta, napraviti malu udubinu po sredini i staviti žličicu džema unutra te preklopiti sa svih strana prema sredini kako bi zatvorili udubinu.

Rukama uobličiti kuglicu i malo utisnuti vrh te slagati na pleh za pečenje obložen masnim papirom.

 

Peći na 180-190C stupnjeva otprilike 30-35 minuta.

Objavljeno 31.07.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija