Ljetne večeri i miris pečenih paprika...moje djetinjstvo.
Mama je često pekla paprike u tzv "čuškopeku", spravici stvorenoj baš za pečenje paprika, svakog ljeta, kada bi pao mrak i radila bi te iste paprike na salatu sa češnjakom i peršinom.
Danas su meni takve ljetne večeri posebno drage, pa ću podijeliti sa vama svoj recept za pečene paprike.
Sastojci za salatu (na oko)
nekoliko svježih paprika
nekoliko režnja češnjaka,
Himalajska sol
svježi peršin
ovčji/kozji feta sir
cherry rajčice
extra djevičansko maslinovo ulje
jabučni ocat ili balsamico
Paprike operite i suhe stavite na dobro zagrijanu tavu bez masnoća i pecite.
SVako toliko okrećite paprike kako bi zapekli dobro sve strane.
Trebati će vam sigurno 20-ak minuta, moguće i više, ovisno o debljini paprike.
Dobro zapečene i omekšane paprike stavite u zdjeli i pokrijte poklopcem ili krpom kako bi dodatno omekšale.
Nakon 10-ak minuta, ogulite crni sloj i tanku kožicu koja se stvorila oko paprika, stavite u zdjelu, malo posolite.
Dodajte sitno nasjeckan češnjak i peršin, zatim cherry rajčice i kockice feta sira.
Prelijte maslinovim ulje i sa malo octa.
Uživajte!
Objavljeno 31.08.2019.