Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Njoki u umaku od buče

njoki sa bundevom

Volim talijansku kuhinju i svaki put kad želim isprobati nešto novo idem na Food-Tube Jamie Olivera i nađem g. Gennara Cotalda koji ima super jednostavne i prefine recepte.

Inspiracija je stigla ponovo u obliku bundeve, njegov recept sam sebi malo prilagodila i oduševila, pa probajte i vi!

Recept je zapravo vege i vegan, jedino njoki imaju u sebi jaje, pa ako želite da bude skroz vegansko jelo, samo prilagodite sebi recept za njoke.

 

Sastojci za 2-4 porcije

500 g bundeve

5 režnja češnjaka

1 žličica suhih listića kadulje

prstohvat suhe kajenske paprike u prahu

cca 200 ml vode

maslinovo ulje

 

*Za 350-400 g njoka.

 

Bundevu ogulite i nasjeckajte na kockice.

Učinite isto sa češnjakom, samo što ćete njega nasjeckati na sitno.

Na malo maslinova ulja (nekoliko žlica) staviti pripremljenu bundevu i češnjak, zatim začini solju, paprom, kajenskom papričicom i kaduljom.

Sa kajenskom papričicom budite oprezni jer je prilično jaka, probajte jelo tokom kuhanja pa vidite želite li još dodati.

Dodajte vodu, promiješajte i pustite da kuha otprilike pola sata.

Buča će omekšati, voda ispariti, a okusi se upotpuniti.

Gotov umak poslužiti u njoke i ribanog parmezana.

gnocchi gennaro cotaldo

gnocchi sa umakom od bundeve

Objavljeno 20.11.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija