Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Najdraže zapečene melanzane kao prilog

Patlidžan je defitinitvno jedno od meni omiljenih povrća ljeta.

Rujan je mjesec kada ga nalazimo u obilju uz domaće pomidore i paprike, tako da je ovaj recept svakako najjednostavniji način kako ga iskoristiti i poslužiti kao prilog uz neku veliku salatu ili žitarice.

Recept je inspiriran Ottolenghi kuharicom, a spoj ovih jednostavnih okusa je vrh vrhova!

 

Sastojci

*Mogu se prilagoditi.

2 duguljasta patlidžana

Himalajska sol

Extra djevičansko maslinovo ulje

 

Preljev

3-4 režnja češnjaka

svježi peršin

extra djevičansko maslinovo ulje

med

aceto balsamico ili jabučni ocat

 

Patlidžane je potrebno isprati te nasjeckati na kolutiće tanje od malog prsta.

Staviti u zdjelu te posoliti sa pola žličice soli i preliti sa nekoliko žlica maslinovog ulja. 

Dobro promiješati sve sastojke rukama kako bi kolutići patlidžana bili jednomjerno začinjeni i nauljeni.

 

Kolutiće raspršiti na plehu obloženim masnim papirom, te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200C stupnjeva, otprilike 30 minuta.

Patlidžan se mora dobro zapeći i omekšati.

 

Češnjak nascjekati na sitno te staviti u malu zdjelicu.

Dodati mrvu soli, preliti maslinovim uljem, te octom (dodati po ukusu) i za kraj umiješati žličicu meda (također, kušati i vidjeti koliko vam odgovara).

 

Pečeni patlidžan prebaciti u tanjur te kombinirati sa preljevom koji ste dodatno pripremili.

 

Poslužiti uz domaći pita bread i salatu, ne treba vam ništa više! :)

Objavljeno 29.09.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija