Patlidžan je defitinitvno jedno od meni omiljenih povrća ljeta.
Rujan je mjesec kada ga nalazimo u obilju uz domaće pomidore i paprike, tako da je ovaj recept svakako najjednostavniji način kako ga iskoristiti i poslužiti kao prilog uz neku veliku salatu ili žitarice.
Recept je inspiriran Ottolenghi kuharicom, a spoj ovih jednostavnih okusa je vrh vrhova!
Sastojci
*Mogu se prilagoditi.
2 duguljasta patlidžana
Himalajska sol
Extra djevičansko maslinovo ulje
Preljev
3-4 režnja češnjaka
svježi peršin
extra djevičansko maslinovo ulje
med
aceto balsamico ili jabučni ocat
Patlidžane je potrebno isprati te nasjeckati na kolutiće tanje od malog prsta.
Staviti u zdjelu te posoliti sa pola žličice soli i preliti sa nekoliko žlica maslinovog ulja.
Dobro promiješati sve sastojke rukama kako bi kolutići patlidžana bili jednomjerno začinjeni i nauljeni.
Kolutiće raspršiti na plehu obloženim masnim papirom, te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200C stupnjeva, otprilike 30 minuta.
Patlidžan se mora dobro zapeći i omekšati.
Češnjak nascjekati na sitno te staviti u malu zdjelicu.
Dodati mrvu soli, preliti maslinovim uljem, te octom (dodati po ukusu) i za kraj umiješati žličicu meda (također, kušati i vidjeti koliko vam odgovara).
Pečeni patlidžan prebaciti u tanjur te kombinirati sa preljevom koji ste dodatno pripremili.
Poslužiti uz domaći pita bread i salatu, ne treba vam ništa više! :)
Objavljeno 29.09.2019.