Samo skuhajte paštu, jer je umak gotov u minutu...ne šalim se! :)
Ručak može definitivno biti veganska varijanta ovisno o tjestenini koju koristite, ja sam ipak izabrala raviole sa sirom ovoga puta, ali umak je od avokada, češnjaka, limunovog soka i malo maslinovog ulja, tako da stvarno može biti #vegan ručak, bez problema.
Umjesto parmezana, koristila sam veganski parmezan, koji me stvarno baš ugodno iznenadio.
Idemo na recept!
Sastojci za umak
1 zreli avokado
limunov sok od otprilike 1/2 limuna
2-3 režnja češnjaka
Himalajska sol
extra djevičansko maslinovo ulje
svježi peršin
Skuhajte tjesteninu po želji.
Avokado ogulite i stavite u mali multipraktik, dodajte češnjak i sol te limunov sok. Količinu limunovog soka prilagodite svoje okusu.
Druga opcija je da avokada razgnječite vilicom, te dodate sitno nasjekani češnjak, sol i limunov sok.
Sve ovisi o konzistenciji koja vam se više sviđa, sukladno tome odaberite način pripreme umaka.
Gotov umak promiješajte sa tjesteninom, dodajte malo maslinovog ulja, ribanog sira i peršina nasjeckanog na sitno.
Dobar tek!
Definitivno brzinski ručak kad "umirete od gladi" nakon posla i želite nešto sada i odmah! ;)
Objavljeno 31.08.2019.