Veganske tahini keksiće sam već radila, ali ovoga puta dobili su novo ruho uz nekoliko dodataka, tako da su i tekstura i izgled drugačiji.
Keksiće nisam pekla za Božić, tako da ću sada i u nadolazećim postovima podijeliti sa vama 3 nova recepta, sva veganska, jer sam si tako naumila, a i da nadoknadim propušteno predblagdansko uživanje u kuhinji. :)
Sastojci za 15-ak keksića
100 g extra djevičanskog kokosovog ulja
25 g pire-a od jabuke
100 g tahini paste
75 g svjetlog Muscovado šećera
25 g stevia šećera
100 g zobenog brašna190C12-13 min
80 g pirovog brašna
1 žličice sode bikarbone
1 žličice praška za pecivo
50 ml zobenog mlijeka
komadići tamne čokolade
Mikserom istući šećere, pire od jabuke, otopljeno kokosovo ulje o tahini pastu.
Postepeno dodavati brašna, prašak za pecivo i sodu.
Za kraj uliti i mlijeko i kratko promiješati ili miksati, dodati komadiće tamne čokolade i zatim zdjelu sa smjesom prebaciti u frižider na hlađenje.
Ja sam ostavila preko noći, ali može i barem pola sata ili sat vremena.
Koristeći vadilicu za sladoled, izvaditi jednake kuglice smjese na pleh obložen masnim papirom, ostavljajući dovoljno mjesta između loptica jer se keksići šire tokom pečenja.
Peći na prethodno ugrijanoj pećnici na 190C stupnjeva otprilike 13 minuta do 15, ovisno o pećnici.
Bitno je da stvori lagana korica smeđe boje pri vrhu keksa. Ako volite malo tvrđu konzistenciju može i 15 minuta.
Keksići će tek pečeni biti mekani, tako da ih izvadite i malo ostavite na plehu, zatim prebacite na rešetku na hlađenje.
Gotovi keksi biti će kompaktni, ali istovremeno mekani i topiti će se u ustima.
Objavljeno 29.12.2019.