Prekrasni mekani keksi divne žute boje sa narančinom koricom i začinom za medenjake koji griju tijelo i dušu.
Od ovih sastojaka radila sam isti dan i "pumpkin bread" sa još ponekim dodacima i zapravo neznam što mi je bolje!
Sastojci za 16-18 keksa
1 jaje
prstohvat Himalajske soli
75 g šećera kokosove palme
150 g pire-a od bundeve
korica jedne naranče ili nešto manje
100 g extra djevičanska kokosova ulja
1 žličica začina za medenjake
100 g integralna pirova brašna
80 g pirova brašna
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
Istući omekšalo kokosovo ulje sa soli,šećerom i jajetom.
Dodati pire od bundeve i koricu naranče.
Ukoliko je pire od bundeve stajao neko vrijeme u frižideru, stvoriti će se vodica na vrhu, pa gledajte izbijeći to stavljati u smjesu.
Brašna promiješana sa sodom, praškom i začinima dodati smjesi i miksati kratko koliko je dovoljno da se svi sastojci fino sjedine.
Vaditi po žlicu smjese vadilicom za kekse ili sladoleda na pleh obložen masnim papirom i peći na 180C stupnjeva, 10-ak minuta.
Keksi će se podići, raširiti, napraviti će se lagana korica i boja, biti će mekani, pa gotove kekse pažljivo prebaciti na rešetku za hlađenje i zatim čuvati u zatvorenoj kutiji, ali ne dugo vremenski, jer budući da su mekani i sočni neće dugo podnijeti toplinu doma.
Garantiram da ćete uživati u ovim mekanim medenjacima sa bundevom.
Objavljeno 30.11.2018.