Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Ljetni mafini sa borovnicama i nektarinom

Basic mafini

Jednostavan recept za "basic" mafine sa voćem koji su se savršeno uklopili u moja ljetna jutra.

Mafini su sočni, mekani te su izvrstan izbor u jutarnjim satima posluženi kao doručak ili užina, a naravno i kao zdraviji desertić nakon ručka!

Borovnice i nektarine su super kombinacija, a posebnost u okusu dati će extra djevičansko kokosovo ulje!

 

Sastojci za "basic" mafine sa voćem:

10-12 komada

2 jaja

100 ml tamna ili svijetla agavina sirupa ili rižina sirupa

130 ml ekstra djevičanska kokosova ulja

225 ml bademova mlijeka

prstohvat Himalajske soli

180 g pirova brašna

150 g integralna pirova brašna

10 g praška za pecivo

200 g svježih borovnica

1 očišćena nektarina ,nasjeckana na komadiće

Demerara šećer za posip prije pečenja.

 

Jaja istucite sa agavinim sirupom.

Dodajte ulje i mlijeko te ručno promiješajte pjenjačom.

Brašna, sol i prašak za pecivo promiješajte u zasebnoj zdjeli.

Mokre sastojke dodajte suhima, te ih laganim pokretima sjedinite.

Nemojte žustro miješati ni predugo jer to može spriječiti da mafini nakon pečenja budu lagani, mekani i prozračni.

 

Umiješajte voće te vadite smjesu velikom žlicom za juhu u samostojeće čvrste kalupe za mafine, koje ste prethodno posložili na lim za pečenje.

Kalupe punite nešto više od sredine.

Možete koristiti i obične kalupe za mafine koje obložite košaricama. Biti će manji pa će vam tako ispasti više količinski.

 

Prije pečenja posipajte Demerara šećer na sam vrh, zatim pecite na 180 C stupnjeva otprilike 25 minuta.

 

Izvadite i odložite sa pleh na rešetku za hlađenje.

Fini su i topli i hladni.

 

Mafini sa borovnicama

 

 

 

Objavljeno 18.07.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija